vineri, 30 septembrie 2011

Ne vedem la FolkMaraton!

Buna dimineata!
Astazi n-am diacriticile in limba romana la mine, asa ca o sa va rog sa-mi scuzati scrierea. :D
Vreau sa va anunt ca pe 4 octombrie, la Sala Palatului (Bucuresti) are loc "FolkMaraton", un festival de muzica folk dedicat lui Florian Pittis.
Florian Pittis s-a nascut pe 4 octombrie 1943 si a fost unul dintre cei mai mari interpreti de muzica folk, un indragit actor, regizor, traducator  si realizator de emisiuni radio.A facut parte din bine cunoscutul grup Pasarea Colibri.
Ii port un respect deosebit, imi este un exemplu in tot ce fac si regret nespus de mult ca n-am apucat sa-l cunosc. Ma bucur ca am ocazia sa cant in cadrul acestui festival alaturi de tinerii folkisti: Endi Glickman, Bogdan Grosu,Nicoleta Nina Neagu şi Vlad Chiur­lea si alaturi de folkistii consacrati: Ducu Bertzi si Mihai Nenita, Alexandru Andries, Doru Stanculescu si Sorin Minghiat, Emeric Set, Alina Manole, Jimi Laco, Laci Kovacs Adrian Sarmasan, Zoia Alecu, Maria Gheorghiu, Mircea Vintila si Brambura, Tapinarii, Florin Chilian si trupa Hara. 


Va asteptam!





joi, 1 septembrie 2011

De toamnă...

E ciudat cât de repede s-a făcut întâi septembrie. Mă aşteptam să fie vară la infinit sau cel puţin încă mult timp. Au fugit lunile cu accelerate şi rapide. M-am trezit dimineaţă în prima zi de toamnă (oficial). Anotimpul asta mă schimbă foarte mult. Recapitulez toată vara şi mă opresc la momentele speciale pe care nu le vroiam trecute, la alegerile proaste pe care le-am făcut, la oameni care m-au dezamăgit sau la oameni pe care i-am dezamăgit şi încep să analizez. Aproape toată toamna analizez. Cam până ninge. Şi nu-i vina mea. Frunzele astea care vor cădea curând, vântul, ploile, noaptea prea lungă şi prea goală, toate, împreună, încep să mă înnebunească. Şi ca să fiu sigură că nu-mi revin, ascult şi muzică de amorţit cu capul pe masă, în gol, în cel mai gol.
Spun că e o diferenţă mare între mine-toamna şi mine-celelalte anotimpuri. O să  spuneţi sigur că fiecare devine aşa toamna. Da, într-o oarecare măsură. Dar noi, cei născuţi în lunile astea, resimţim mai tare şi problema-i că ne place. 
Liniştea dinaintea furtunii.
Vino, toamnă, să plantezi un "eu" profund şi să mă laşi să mă (re)culeg.

Pe 15 septembrie, vin la a doua mea casă, la prietenii de care mi-e foarte dor, la oraşul "soul-mate" Cluj Napoca, să cânt.Aşa că, vă aştept în Barrels Pub să ne revedem şi să sărbătorim toamna împreună.