vineri, 28 noiembrie 2014

10 motive pentru care mă enervează blogurile


         1. Topurile de genul 10 motive, 10 cauze, 10 pont-uri, 10 porunci.
 Serios fraților, stim că e ușor de citit, simplu și la îndemâna oricui, dar nu le mai traduceți din engleză în română, că știm și noi s-o facem. Iar dacă le alcătuiți voi, măcar spuneți ceva nou și original.
   
          2. Cum să te cunoști pe tine însuți în funcție de zodie/culorea ochilor/ a părului/vârful limbii.
Ok. Ce spune despre mine faptul că sunt roșcată? Ooo...poi ești o personalitate puternică, vulcanică, pasională. Oh, c'mon, asta e la mintea cocoșului. Sau faptul că am ochii verzi. Eh, ochii verzi, niciodată...bine, bine. Mă scufund în clișee de fiecare dată când dau de un articol de genul acesta.
   
          3. Teste de personalitate
O serie de întrebări cu trei sau patru variante de răspuns, așadar cu trei sau patru variante de rezultat pe principiul: Foarte mult. Mult. Mediu. Puțin. Și nu-mi spune că nu-ți dai seama cam care va fi deznodământul după primele două întrebări. Ce? Răspunzi că îți place să ieși cu prietenii și să te distrezi și crezi că rezultatul testului va fi că ești o fată timidă și introvertită? Încercați să le faceți mai complexe, măcar mai puțin banale.
  
          4. Sfaturi de relații care vin de la oameni mai puțin norocoși la capitolul ăsta
Ai fost măritată de vreo 4 ori până acum și tocmai ți-ai găsit jumătatea într-un tip cu zece ani mai mare decât tatăl tău (no offense, dragostea nu cunoaște data nașterii de pe buletin, că e oarbă și nu vede) și scrii articole pe blog:"Cum să ai o relație de lungă durată, Cum să-ți ții partenerul lângă tine triș di mii de ani". Aa...era să uit: "10 moduri în care să-i spui "Te iubesc". Fără nici o supărare, când nu te pricepi la ceva, nu-ți da cu părerea. Uite, nici eu nu mă pricep la blogărit, de exeplu și nu scriu un articol despre ce urăsc la cei care se pricep la asta.
    
          5. Blog-uri care te ajută să-ți crești self-esteem-ul.
E la fel de patetic ca cei care se uită în oglindă și vorbesc cu ei înșiși (deviere de comportament prezentă cu precădere la femei):" Sunt frumoasă! Sunt deșteaptă! Eu pot, eu pot, ooh da. Astăzi va fi o zi minunată." Crede-mă că dacă stai și-ți spui toate astea dimineața în oglindă, s-ar putea să întârzii la serviciu și oricât ți-ai spus tu că va fi o zi minunată, va fi una de rahat când ți se va cere demisia. La fel se întâmplă dacă citești în timpul serviciului blog-uri de genul acesta. Crede-mă. Tu poți să nu dai click. Tu ești deșteaptă, poți să găsești x-ul din dreapta sus.
    
          6. Blog-uri cu poezii pe care și un copil care abia a învățat să scrie, le-ar scrie mai bine
"De ce ochii tăi sunt mari și goi? De ce ai buzele atât de moi? Când vine noaptea simt că îmi lipsești, Iar ziua parcă prea departe ești."Nu le-am așezat în formă de strofă pentru că nu merită. Le-am scris fără să mă gândesc câtuși de puțin. Sincer, scriind articolul ăsta stupid, mă gândesc un pic mai mult. Ce e foarte interesant este că lumea citește blog-urile cu versuri tâmpite, absolut deloc inspirate, pentru că..nu știu, probabil se regăsesc în ele. Nu vă regăsiți în vorbe goale, regăsiți-vă în vorbe pline...de suspine. Ah...Get a job!
    
        7. Despre mie, eu însumi și eu
Blog-uri în care citești despre cum să mănânci ca cel care scrie blog-ul, cum să te fardezi identic, ce haine să porți, de unde și-a luat ultima poșețică roz din cele 300 pe care le are, la ce emisiuni se uită și dacă a reușit să-și tundă cățelul Chihuahua. Get a life! You both.
     
        8. Blog-uri care conțin clipuri pe youtube cu tine făcându-te de râs
Dacă știi să scrii, scrie. Și cel mai important scrie despre ceva ce ți-ai dori să-i ajute pe alții sau măcar să-i facă să zâmbească. Dar nu te filma vorbind despre adevărul vieții, despre cum să atingi fericirea, despre abstinența înainte de căsătorie sau cântând ca o girafă sub duș cu spray-ul. Uită-te la marii scriitori (luând în considerare că blogăreala e o nouă formă de literatură): Cum ar fi dacă l-ai vedea pe Bukovski în Centrul Vechi, pe o canapea de piele albă, cu un pahar de șampanie, vorbind despre succesul în viață, pe Sade, pe o bancă în parc, vorbind despre afecțiune și iubire, sau pe Tolstoi vorbindu-ți despre cum să cucerești o femeie. Anyway, poate am exagerat. Foarte puțin.
      
        9. Titlurile de articole care obligă  curiozitatea vinovată a deținătorului de mouse, să dea click
Senzațional! Vezi cum scriu eu despre fundul Oanei Roman, când n-am altceva mai bun de făcut. Dacă nu dai click, s-ar putea să-ți pierzi vederea. Dar, dacă dai, sigur ți-o pierzi că am scris o nouă poezie despre frunzele moarte.
      
       10.Secrete medicinale și "curi de slăbiri"
Iubesc blogurile care spun: Regenerează-ți ficatul cu trei picături de ulei de măsline. Face minuni, după trei săptămâni de dormit în șanț și de Săniuța, o să simți în sfârșit că trăiești. Crema de față din gălbenușuri de ouă și două picioare de coropopircăniță. Te ungi pe față cu ea și arăți trăsnet, cu toată acneea  ta cu tot. Preferatele mele sunt așa-zisele cure de slăbire: Mănânci ca porcul și slăbești văzând cu ochiul. Și nici n-o să mai ai nevoie de stomac după asta.

Dragi blogări, care scrieți mult mai bine decât mine, folosiți-vă talentul și scrieți mult și bine ca să vă citească lumea. Pentru restul, am 10 motive să se lase de asta.

xoxo și alte drăcenii de genul care mă scot din sărite.