marți, 7 decembrie 2010

Tolba cu folklung

Sara bună.Iată că mi s-a terminat sesiunea de plimbare prin Bucovina. O să încerc să vă relatez pe scurt excursia noastra concertistică de 5 zile :D. Vineri -zi de drum. Diferenţa de temperatură de vreo 15 grade. Ne-am trezit cu iarna în parbriz cam pe nepusă masă. Primul concert a fost la Suceava, la Fierărie. Mie una mi-a plăcut locul de cazare pentru că am cunoscut un căţel tare simpatic pe la recepţie. A fost ceva public, mai moleşit ce-i drept în prima parte a concertului, care şi-a revenit foarte bine pe parcurs. Am cântat alături de Ionuţ Mangu şi Ioan Onişor. Gazda serii a fost Adrian Beznă, care ne-a făcut surpriza de a-l invita şi pe Nicu Zota. În câteva cuvinte, Adi a fost "cu lupii laolalta" şi "a înhăitat" publicul :D, Nicu Zota a adus o notă de romantism întreţinută de atmosfera de penumbră fierărească, eu cu cântecele mele, şi-apoi împreună cu Ionuţ şi Ioan, şi cu stilul lor caracteristic. S-a cântat foarte mult, până spre 2 dimineaţa. Aşa de bine ne-am simţit că am mai rămas câteva ore în compania unor oameni deosebiţi. Paula ne-a făcut caricaturi şi îi mulţumesc.
A doua zi ne-am pornit am stat la o vorbă cu niste suceveni tare faini, Stefan si Ioana şi cu toată gaşca, după care am plecat spre Gura Humorului să înregistrez o piesă. Ne-a întâmpinat Sorin Poclitaru, Şeful de cooperativă La Bomba. La studio, am convenit să-mi mai schimb  câte ceva la "Defect Afectiv". Sorin m-a ajutat cu verurile, Ioan cu muzica şi a ieşit un "defect perfect" în final, numa că n-am mai avut vreme să o înregistram, dar va urma. Seara am chitărit din nou până pe la 2 şi, în afară de ochi roşii de fum, m-am ales cu o amintire plăcută, cu un concert reuşit. De asemenea, am avut surpriza, ca un domn, pe care (ruşine să-mi fie) am uitat cum îl cheamă, să vină şi să-mi aducă o pungă de pufarini,"ca să simt copilăria şi în Bucovina". Mi-a citit blogul. Sinceră să fiu, am rămas profund impresionată. Îl salut şi îi mulţumesc tare mult că m-a făcut să zâmbesc, că îmi urmăreşte activitatea şi că vine la concerte să mă susţină :).
A treia zi am plecat la Paşcani, la părinţii mei ca să vină Moş Nicolae. Am cântat, am povestit şi am construit un moment de răgaz.
În ce-a de-a patra zi am plecat până la Gura Humorului, la pizzeria cu fitil, unde am privit nişte copilaşi, care se distrau cu pizza, dulciuri şi "Nu mi-e frică de Bau-Bau". În aceeaşi zi şi-a serbat aniversarea Adi Beznă căruia îi urez La mulţi ani şi la mult folk. Seara am revenit în Suceava, pentru un concert în memoriam Adrian Păunescu. Acolo ne-am întâlnit cu Magda Puşcaş, cu grupul  Simbol şi cu Alexandra Andrei. De altfel, am dat şi peste nişte instrumentişti foarte buni. Am încheiat seara cu o Fierărie, cu un portret adevărat de la Paula, cu un pahar de vin şi cu arahide.
De dimineaţa amiezii ne-am pornit spre Cluj.
Cred că festivalul acesta aduce după el câteva elemente care îl fac să fie special: concertele în două locaţii cu un timp larg de desfăşurare şi fără nici un impediment în ceea ce priveşte comunicarea cu publicul, întâlnirile cu oameni primitori şi iubitori de muzică, lipsa stresului specific unui concurs, portrete "paulistice" şi aşa numita "piţă".
Le mulţumesc lui Ioan şi lui Ionuţ că au acceptat invitaţia mea, celor care au fost inspiraţi şi folk şi lung, şi tuturor celor care au avut plăcerea să vină să ne vadă.
La finalul acestor week-enduri fructuoase artistic, (mai sunt 9 ) va avea loc o altă sesiune de votare după clipurile din concerte ce vor fi postate pe youtube şi ForeverFolk. Dacă v-am plăcut, votaţi-mă. :)
Sunt cam "obo" , aşa că vă lipesc nişte poze şi vă salut.











Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu